Laatste “feestelijke” bijeenkomst van de serie Wonen, Zorg, Welzijn


Laatste “feestelijke” bijeenkomst van de serie Wonen, Zorg, Welzijn

Op vrijdagmiddag 23 augustus vond in Ons Kwartier de laatste van de vier bijeenkomsten over het thema Wonen Zorg en Welzijn plaats. Deze bijeenkomsten werden georganiseerd door onze Seniorenvereniging in samenwerking met KBO-Brabant.

Het was een bijzondere slotbijeenkomst in de vorm van een spelmiddag, waaraan nog een feestelijk tintje gegeven werd met vlaai bij de koffie/thee en ook een drankje en een hapje ontbraken niet. De aanwezigen werden verdeeld in tafelgroepen van 4 of 5 personen. Iedere tafel werd voorzien van het bordspel Hop-on Hop-off, een spel dat bedoeld is om de deelnemers eens op een andere manier met elkaar in gesprek te brengen over voorbereid zijn op de toekomst. De spelers leggen met hun pion een route op het speelbord af, waarbij ze onderweg steeds kaartjes met daarop een vraag tegenkomen. Deze vragen zetten de spelers aan het denken over bijvoorbeeld de eigen woonsituatie. Past die bij (toekomstige) behoeften zoals voldoende comfort, beschikbaarheid van zorg en mogelijkheden tot ontmoeting? Zo niet, wat kun je daaraan verbeteren? Onderwerpen die van belang zijn om als senior zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen.

Het was een leuke manier om met elkaar na te denken over je huidige situatie en wat het ouder worden betekent voor je toekomst wat betreft wonen, gezondheid, welzijn en vrijetijdsbesteding. Aan iedere tafel ontstonden levendige gesprekken, waarbij door het spelen van het spel iedere deelnemer aan het woord kwam en met behulp van een zandlopertje zelfs gezorgd werd voor een eerlijke verdeling van de spreektijd.

De slotbijeenkomst was zeker geslaagd, de thema’s van de eerste drie bijeenkomsten zijn op een gezellige manier besproken, deelnemers hebben elkaar beter leren kennen en konden eventueel hun zorgen met elkaar delen.

Organisatoren, beheerder en gastvrouwen dank jullie wel voor deze gezellige en leerzame middag!

,