Kleuren voor volwassenen


Elke maandagochtend van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur wordt er in Ons Kwartier volop gekleurd. De activiteit “Kleuren voor volwassenen” is net als de fotoclub zo’n 4 jaar geleden opgericht door Diana Peskens en Anja Matheeuwsen. De meeste dames die destijds zijn begonnen, kleuren nog steeds iedere week enthousiast mee. “Dat komt omdat het zo leuk is om te doen en ook doordat dit zo’n gezellige groep is”, zeggen de dames er zelf over.

Ik begin mijn bezoek aan deze groep met een rondje te maken en te bekijken waar iedereen mee bezig is. Tot mijn verrassing krijg ik de prachtigste werkstukken te zien. Naast de tekening waar op dit moment aan gewerkt wordt, worden er ook veel werkstukken getoond die helemaal klaar zijn. Daar zijn exemplaren bij die het zeker verdienen om ingelijst te worden en een plekje aan de muur te krijgen.

Behalve platen met mooie tekeningen worden er ook ansichtkaarten en boekenleggers ingekleurd. Een prima idee, want daarmee kun je anderen weer blij maken. Hoe leuk is het om een kaartje te ontvangen waaraan goed te zien is dat de afzender heel erg haar best gedaan heeft om jou een speciale groet te sturen. En als je iemand een boek wil geven, maak je het cadeau extra bijzonder met een zelfgekleurde boekenlegger erbij.

Ik zie wel dat het echt een geduldswerkje is waar veel tijd in gaat zitten, want de afbeeldingen die ingekleurd moeten worden zijn niet eenvoudig en vol kleine details. Maar daardoor krijg je dan ook de mooiste resultaten. Een van de dames kleurt niet alleen voorbeelden in, maar maakt daarnaast zelf tekeningen om in te kleuren, dat is natuurlijk extra creatief.

Op mijn vraag aan de groep waarom ze aan het kleuren voor volwassenen meedoen, krijg ik verschillende positieve antwoorden:

“Omdat ik graag creatief bezig ben”.

“Omdat het een leuke groep is en we tussendoor gezellig kunnen kletsen”.

“Omdat het heel ontspannend is”.

“Omdat ik er rustig van wordt”.

“Omdat het gezellig is en ik het fijn vind om andere mensen te leren kennen”.

“Omdat we heel leuk contact met elkaar hebben”.

 

Ik denk dat ik hieraan niets toe hoef te voegen. Deze antwoorden laten wel zien dat het kleuren voor volwassenen een aanrader is. Het lijkt me dat deze gezellige, creatieve en ontspannen activiteit voor wel meer leden van onze Seniorenvereniging een leuke invulling van de maandagochtend zou kunnen zijn. Dus als het u aanspreekt, loop dan zeker eens op maandagochtend Ons Kwartier binnen.

Dat u welkom bent is zeker, want een van de dames geeft me als ik vertrek nog de boodschap mee dat ik in de Nieuwsbrief moet zetten dat iedereen die het leuk lijkt om te kleuren gerust mee mag komen doen. De groep kan nog best uitgebreid worden, wees welkom!

Gelezen:

Waarom is kleuren goed voor volwassenen?

Het kleuren voor volwassenen wint tegenwoordig niet voor niets zoveel aan populariteit. Met stip op één wordt 'ontspanning' aangegeven als reden waarom men het kleuren weer oppakt. Even volledige gefocust zijn op een kleurplaat waarbij u zich alleen maar druk hoeft te maken over welke kleur u waar gaat gebruiken.

Wil Thijssen.