KBO-Brabant wordt: Senioren Netwerk Brabant-Zeeland


Nieuwe naam voor KBO-Brabant

De Seniorenverenigingen KBO-Brabant en KBO-Zeeland gaan samen verder onder de nieuwe naam Senioren Netwerk Brabant-Zeeland. Daarmee verdwijnt na ruim tachtig jaar de naam KBO (Katholieke Bond van Ouderen). Er is al jaren discussie over vooral de K van katholiek en ook de O van ouderen beviel veel leden niet meer. En verder maakt de nieuwe naam duidelijk dat Brabant en Zeeland samen gaan werken.

In Maarheeze hebben we al eerder de naam KBO-Maarheeze veranderd in Seniorenvereniging Maarheeze, maar altijd onder de paraplu van KBO-Brabant. Volgens de voorzitter van KBO-Brabant, Leo Bisschops, is het de bedoeling dat een meer algemene naam beter is voor de toegankelijkheid en de zichtbaarheid bij een breder publiek.

Volgens de statuten van KBO-Brabant moest de bisschop van Den Bosch, Gerard de Korte, de naamswijziging goedkeuren. Na een paar “goede gesprekken” van voorzitter Bisschops met de bisschop is die goedkeuring er gekomen.

Leo Bisschops: “Ik begrijp goed dat de monsieur het jammer vindt. Daar heeft hij ook goede argumenten voor aangedragen. En van de andere kant proefde ik ook begrip voor onze ontwikkeling naar een wat meer brede seniorenorganisatie”.

De naamswijziging past binnen de ontkerkelijking die in onze maatschappij plaats heeft gevonden, maar voorzitter Leo Bisschops laat wel weten dat Senioren Netwerk Brabant-Zeeland christelijke waarden waarden, zoals omzien naar elkaar, rechtvaardigheid , eerlijkheid en zingeving, die sinds 1948 de grondslag van de vereniging vormen, blijft koesteren.

Omdat de officiële naam Senioren Netwerk Brabant-Zeeland best lang is, is er besloten om naast deze officiële naam ook een kortere versie in gebruik te nemen. Dat wordt dan Senioren Brabant-Zeeland, dat is dan de naam voor -zeg maar- ‘dagelijks gebruik’. Beide namen zou je kunnen vergelijken met het hebben van een doopnaam en daarnaast een roepnaam.

Het nieuwe logo ziet u binnenkort ook op onze Nieuwsbrief prijken!