Kapotte apparaten welkom bij het Repair Café


Kapotte apparaten welkom bij het Repair Café

Elke maandag- en donderdagochtend van 9.00-12.00 uur kun je in Onze School terecht bij het Repair Café om je huishoudelijke apparaten, waaraan op een of andere manier iets hapert, in te komen leveren. De handige vrijwilligers van het Repair Café, die heel graag sleutelen, gaan dan aan de slag om je apparaat weer aan de praat te krijgen. Tot nu toe is hun dat gelukt bij 65-70% van de apparaten die ze onder handen gehad hebben. Ze hebben dus al veel mensen blij kunnen maken en dat is waar deze vrijwilligers het voor doen.  

Het betreft o.a. koffiezetapparaten, stofzuigers, naaimachines, klokken, tuingereedschap etc. Als die het niet meer (goed) doen en je twijfelt of ze nog gemaakt kunnen worden, dan ben je bij het Repair Café aan het juiste adres. De apparaten worden vakkundig nagekeken en zo mogelijk gerepareerd. Heel fijn natuurlijk als dat lukt en blijkt reparatie niet meer mogelijk te zijn, dan is dat ook duidelijk en weet je waar je aan toe bent.

Het werkt als volgt: Je levert je apparaat in op een van de genoemde tijden, vult een intakeformuliertje in waarop je je naam en telefoonnummer vermeldt en kort aangeeft wat het mankement is. Je krijgt dan een kaartje met een volgnummer en als het apparaat klaar is wordt je gebeld. Het repareren is gratis, alleen eventuele materiaalkosten moeten betaald worden.

Er is de laatste tijd zo hard gewerkt door onze vrijwilligers dat ze bijna door hun voorraad werk heen zijn. Dus kapotte apparaten zijn heel welkom, breng ze gerust om ze na te laten kijken. Grote kans dat ze nog te repareren zijn en een tweede leven krijgen. Zo ben je nog duurzaam bezig ook!   

* Maak het apparaat wel zoveel mogelijk  schoon voordat je het inlevert, zoals bijvoorbeeld de stofzak uit de stofzuiger even  leegmaken.    

* De spullen worden gebracht op eigen risico. De vrijwilligers en de Seniorenvereniging zijn er niet verantwoordelijk voor als iets per ongeluk kapot gaat dat tevoren nog heel was.