Het kan nog net: Meedoen met de nieuwe groep van “Maak Rimpels”


Het kan nog net: Meedoen met de nieuwe groep van “Maak Rimpels”

Op 9 oktober a.s. start in Onze School de vijfde groep met het programma “Maak Rimpels”. De belangstelling hiervoor is groot en dat geldt zeker ook voor het enthousiasme van de deelnemers.

Als je 65+ bent en nog zo lang mogelijk onafhankelijk en zelfstandig wil blijven is, dan is dit brede gezondheidsprogramma echt een aanrader. Het wordt gratis aangeboden door de gemeente in samenwerking met de ziektekostenverzekeraars en huisartenorganisaties.

Het programma “Maak Rimpels” bestaat uit 4 onderdelen:

1, Positieve gezondheid

We komen vier keer bij elkaar om inzicht te krijgen in en bewust te worden van onze brede gezondheid, een echt “cadeautje” voor je zelf.

2. Digivaardigheid

We ontdekken in zes bijeenkomsten de smartphone, “surfen” veilig op het internet en introduceren nuttige apps om zelfstandig en actief te blijven.

3. Vitaliteit

We verbeteren in twee keer acht bijeenkomsten onze balans, kracht en flexibiliteit onder begeleiding van een ervaren beweegcoach, omdat samen bewegen zoveel leuker is.

4. Samenredzaamheid

Door de bijeenkomsten hebben we elkaar goed leren kennen.In deze laatste vier bijeenkomsten maken we afspraken over hoe we als een netwerkje regelmatig bij elkaar willen blijven komen en wat we voor elkaar kunnen/willen betekenen.

Terugkombijeenkomsten

Na de vier onderdelen organiseren de “Maak Rimpels”-deelnemers onder eigen regie op welke wijze ze elkaar blijven ontmoeten, ze met elkaar blijven bewegen en op welke wijze ze samen themabijeenkomsten organiseren. Zo blijven we naar elkaar omkijken, durft de hulp vraag aan elkaar gesteld te worden en blijft de band sterk.

Het is gewoon jammer om hier geen gebruik van te maken. Het doet je goed, zowel wat betreft je sociale contacten, je gezondheid, je welbevinden en het is fijn en gezellig om zo samen bezig te zijn.

De bijeenkomsten vinden plaats op de woensdagochtend van 10.00-11.30 uur. De eerste 4 data zijn: 9, 16, 30, oktober en 13 november. Voor vragen en aanmeldingen kun je terecht bij Wil Thijssen tel. 0495-592550 of wil.thijssen.hendriks@gmail.com. Doe het snel als je met deze groep nog mee wil doen. Dat kan nog net, er zijn nog een paar plaatsen vrij.

 

, ,