Groenprijs voor onze tuingroep!


Rondom Onze School in de Stationsstraat in Maarheeze, de thuisbasis van de Seniorenvereniging, is heel veel groen en een keur aan planten en bloemen te zien. De vroegere speelplaats is nu een keurig onderhouden parkje, een aanwinst voor Maarheeze. Aan de voorkant en aan de zijkant van het gebouw is een prachtige bloementuin aangelegd, waardoor het gebouw omringd is door natuur.

Nel Meulman heeft die bloementuin aangelegd, voornamelijk met stekken van planten uit haar eigen tuin. Het is echt fantastisch wat ze voor elkaar gekregen heeft. In de zomer was het een ware bloemenzee rond Onze School, waar zowel de bezoekers als voorbijgangers veel bewondering voor hadden. Maar ook in dit jaargetijde heeft de tuin nog veel moois te bieden om van te genieten.

 

Het onderhoud van de tuin wordt gedaan door een tuinploeg van vrijwilligers, die iedere maandagmorgen samen met Nel in de tuin aan het werk zijn. Hun inzet voor de tuin is groot, ze tuinieren met veel enthousiasme en halen veel voldoening uit de fijne samenwerking en natuurlijk uit het fantastische resultaat van hun werk.

De groene en bloemrijke omgeving van Onze School is niet onopgemerkt gebleven voor de Groei & Bloeivereniging Asten-Someren. Deze vereniging organiseert jaarlijks de zg. Groenprijs. Deze prijs wordt toegekend aan personen of organisaties, die zich op vrijwillige basis inzetten voor het openbaar groen. Tot hun verrassing valt dit jaar de tuingroep van Onze School de eer te beurt deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Een geweldig en zeker verdiend compliment voor deze vrijwilligers en voor hun werk. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 27 oktober in Asten. Hierbij alvast een felicitatie voor Nel en de hele tuingroep.