Eerste gedeelte project “Maak Rimpels” afgerond.


Eerste gedeelte project “Maak Rimpels” afgerond.

Op 10 juli jl. zijn we met een groep van 22 personen gestart met het project “Maak Rimpels”. We hadden van tevoren natuurlijk wel informatie gehad over de inhoud van het project, maar het bleef toch wat onduidelijk wat we ervan konden verwachten.

Vier maandagochtenden zijn we van 10.00-11.30 uur bij elkaar gekomen rond het thema “Positieve Gezondheid”, waarbij zowel de gezondheid van het lichaam, als de kwaliteit van het leven aan de orde kwamen. Hierbij horen onderwerpen als fit zijn, goed kunnen slapen, gezond eten, ziek zijn etc. Bij de kwaliteit van leven ging het bijvoorbeeld over lekker in je vel zitten, zinvol leven, veiligheid, erbij horen etc. Over die onderwerpen hebben we met elkaar nagedacht, er vragen over beantwoord en gesprekken gevoerd in steeds wisselende drietallen.

Behalve dat je zo een beeld krijgt van hoe het met je eigen vitaliteit gesteld is, was het ook fijn om gesprekken met andere deelnemers te hebben die wat verder gingen dan de gewone huis-tuin en keukengesprekjes. Ze vormden een eerste stap om elkaar wat beter te leren kennen.

Ook kwam er in iedere bijeenkomst een gast die iets kwam vertellen over zijn/haar hobby. Met veel enthousiasme vertelde Edy over zijn hobby fotograferen, Rieky over muziek maken, Paula over koken bij het eetpunt en Gerrit over schilderen. Ze lieten ons zien dat een hobby je heel veel levensvreugde kan bieden. Niet alleen omdat je het leuk vindt om te doen en blij en trots kunt zijn op de resultaten die je ermee behaalt, maar zeker ook omdat je daarbij mensen ontmoet die jouw interesse delen, waardoor je nieuwe kennissen en vrienden opdoet.

Terugkijkend op deze vier bijeenkomsten kan ik zeggen dat het gezellige bijeenkomsten waren, de tijd vloog iedere keer snel voorbij. We vormden met elkaar een fijne groep met heel betrokken deelnemers. De groep was wel groot, zeker voor de ruimte waar we gebruik van maakten. Gedeeltelijk werd dat opgelost door de gesprekken in kleine groepjes, maar als we met de hele groep bij elkaar zaten was het best wel druk en voelde het wat krap. Ook de tijd voor de gesprekjes was soms te krap. Door de vragen die we met elkaar moesten beantwoorden ontstond er al gauw wat meer diepgang in het gesprek en dan was het jammer als het tijd was om te stoppen. Dat laatste geeft dan tegelijkertijd aan dat het fijn was om zo met elkaar in gesprek te gaan.

Of we er iets aan gehad hebben? Dat kan ieder alleen voor zichzelf zeggen, dat hangt natuurlijk ook af van wat van tevoren ieders verwachtingen waren. Voor mij geldt dat ik steeds met plezier naar de bijeenkomsten ging, de sfeer was heel erg prettig. Ik vind het fijn dat ik nieuwe mensen heb leren kennen en ook mensen beter heb leren kennen. Volgens mij is met deze vier bijeenkomsten een goede basis gelegd waarop we als groep met elkaar weer verder kunnen. Op die basis gaan we op 4 september verder met het volgende onderdeel waarin we onze digitale vaardigheid met name met de smartphone op een hoger plan gaan brengen. We krijgen dan de beschikking over wat meer ruimte in het gebouw, dus ik heb er zin in om samen met de groep dit avontuur weer aan te gaan.

Wil Thijssen.